Yetişkinlerin parmak izi kaç günde kaybolur, parmak izi kaç gün kalır, kumaşta parmak izi kalır mı gibi sorular son zamanlarda trend arama listelerine girmektedir. Parmak izi parmakların en üst boğumunda bulunan ize denir ve her insanda farklıdır. Parmak izi herkes de farklı olduğu için bir çok alanda tarama yöntemiyle saklanılarak gerektiğinde kişiyi tespit etmek için kullanılır. Parmak izi kalma süresi herkes tarafından merak edilen bir konu olduğundan çokça araştırma konusu olmaktadır. Benzersiz olan parmak izleri sayesinde bunları resmeden cihazların geliştirilmesiyle suç dünyası kontrol altına alınmaktadır. Suçluların genellikle bu yöntemle tespit edilmesi kolluk güçlerinin işini kolaylaştırıyor.
Yetişkin bir insanın parmak izi kalma süresiyle çocukların arasında farklılıklar vardır. Mevcut ortamın hava koşulları bu süreyi en fazla etkileyen faktörler arasındadır. Özellikle parmak izinin bırakıldığı yüzey de bu süreyi etkileyen önemli bir faktördür.
Yetişkinlerin parmak izi kaç günde kaybolur?
Yetişkin bireylerin parmak izleri ortam koşullarına bağlı olarak 3-12 gün arasında yüzeyde kalmaktadır.
Çocukların parmak izi kaç günde kaybolur?
Çocuklarda bu süre yarı yarıya daha düşük olmaktadır.
Kumaşta Parmak İzi Kalır mı
Yapılan araştırmalara göre kumaş yüzeylerde parmak izleri kalıntılarına rastlanmamıştır. Bunun sebebi kumaşların yüzeyinin sabit olmamasından kaynaklanıyor. Pamuklu yüzeyler biz çok net göremesek de kabarık yüzeylerdir. Ne kadar sert bir şekilde sıksa da formunu kaybettiği için ve elimizi geri çektiğimizde eski formuna geri döndüğü için parmak izi yapışsa da bütünlüğü bozulacaktır.
En çok parmak izi bırakan yerler
- Cam yüzeyler
- Plastik yüzeyler
- Suni deri
- Metal yüzeyler
Yetişkinlerin parmak izi kaç günde kaybolur, aşağıdaki tabloda belirtilen parmak izi kalma süreleri kesin veriler değildir. Ortamdaki hava koşulları ve kişinin parmak yapısı vücut ısısı gibi bir çok faktör bu süreleri etkilemektedir. Veriler internet üzerinde paylaşılan bilgiler toparlanıp derlenerek ortaya çıkmış verilerdir. Bilgi amaçlıdır ve dikkate alınması önerilmez. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Wikipedia adresini de ziyaret edebilirsiniz.
Cam Yüzeyler | 1-5 |
Plastik Yüzeyler | 1-7 |
Suni Deri | 3-12 |
Metal Yüzeyler | 1-4 |
Kimya ile aranız iyi ise ya da ilgilenmek istiyorsanız Sirkeli Su Elektriği İletir Mi başlıklı içeriğimiz ile başlayabilirsiniz.